Audio-Technica AT5047 Premier-luokan herttakuvioinen kondensaattori mikrofoni

3490,00 Hinta sis. alv 24%

1 kpl varastossa

0 kpl myymälässä

Audio-Technica AT5047 Premier-luokan herttakuvioinen kondensaattori mikrofoni

AT5047 on laulu- ja instrumenttikäyttöön tarkoitettu laajakalvoinen, elektreetti-kondensaattori-periaatteella toimiva mikrofoni. Sen suuntakuvio on hertta ja se poimii äänen runkoon nähden sivusuunnasta.

AT5047 on suunniteltu täyttämään kaikkein tiukimmatkin vaatimukset, joita työskentely ammattistudiossa asettaa. Itse asiassa päämääränä oli valmistaa mikrofoni, joka olisi ensisijainen valinta lauluäänitysten ohessa myös instrumentteja tallennettaessa. Yhtenä avaintekijänä tässä on AT5047:n poikkeuksellisen laaja dynamiikka-alue – se on laajin koko Audio-Technican mallistossa ja mahdollistaa äänilähteen tallennuksen koko komeudessaan aina pienintäkin vivahdetta myöden. Ja siitä riippumatta onko äänilähde hyvin hiljainen vai pikemminkin valtavan äänekäs. Muuntajakytkentä lähtöasteessa puolestaan pitää lähtöimpedanssin vakiona äänenpaineenvaihteluista huolimatta, jolloin mikrofonin ja mikrofonivahvistimen sovitus säilyy vakaana ja tasaisena kaiken aikaa.

Mikrofonin suuntakuvio on hertta ja se poimii kaikkein herkimmin suoraan kapselin edestä kuuluvat äänet. Tämä auttaa rajaamaan äänikuvaa, vähentää muiden äänilähteiden kuulumista saman mikrofonin kautta ja pienentää akustisen kierron mahdollisuutta.

AT5047:n kapselissa on neljä erillistä, toisiinsa tarkoin sovitettua nelikulmaista kalvoelementtiä, joiden signaalit summataan siten, että ne yhdessä muodostavat yhden yhtenäisen kalvon. Näin saadaan aikaan hyvin laaja pinta-ala, jonka paino pysyy kuitenkin keveänä, ja samalla vältetään kalvon koon kasvaessa tyypilliseksi rajoitteeksi muodostuva transienttitoiston huononeminen. Jokainen AT5047:n kapseli valmistetaan äärimmäisen huolellisesti, jotta sekä transienttitoisto että taajuuskaista saadaan ihanteelliseksi. Kullalla pinnoitetut kalvot ovat paksuudeltaan kaksi mikronia ja ne käsitellään jo valmistusvaiheessa siten, että mikrofonin ikääntyminen ei enää muuta niiden ominaisuuksia, vaan ne säilyttävät toimintansa muuttumattomina vuosia eteenpäin.

Mikrofonin runko on erittäin vankka ja mukana toimitettava Japanilaista kellontarkkaa hienomekaniikkaa edustava AT8480-joustoripustin vaimentaa tehokkaasti mikrofonitelineestä kantautuvia mekaanisia värähtelyitä. AT8480-adapteri sopii vakiotelineiden 5/8″-27 kierteeseen. Pakettiin kuuluu myös tyköistuva kuljetussalkku.

AT5047 pähkinänkuoressa
 • Poikkeuksellisen laaja dynamiikka-alue vangitsee instrumenttien ja ihmisäänten luonteet niiden hienointakin vivahdetta myöten – niin sudin keveät kosketukset rumpukalvoon kuin vahvimmankin laulutulkinnan sävyt.
 • Neljä nelikulmaista kalvoa (paksuus 2 mikronia) toimivat yhdessä ja niiden yhteenlaskettu pinta-ala on kaksinkertainen verrattuna tyypilliseen yhden tuuman pyöreään kalvoon.
 • Huolellisesti valitut ja tarkoin sovitetut erilliset komponentit antavat maksimaalisen suorityskyvyn ja ihanteellisen yhteensopivuuden mikrofonivahvistimien ja miksereiden mikrofoniliitäntöihin.
 • Muuntajaerotettu lähtöliitäntä takaa soinnin miellyttävän yleissävyn.
 • 100 % laadun varmistamiseksi mikrofonit kootaan ja tarkastetaan käsin.
 • Kapselin kiinnityksessä käytettävä erittäin kehittynyt tärinänvaimennin eristää kapselin ja mikrofonin rungon toisistaan.
 • Tyylikäs runko on valmistettu alumiinista ja messingistä.
 • Pakettiin kuuluva, erikoisvalmisteinen AT8480-kehtoripustin tarjoaa huipputehokkaan mekaanisen vaimennuksen mikrofonitelineen kautta saapuville värähtelyille.
 • Mittojen mukaan suunniteltu ja tyköistuvilla pehmusteilla varustettu salkku kuljetusta ja varastointia varten toimitetaan vakiovarusteena.
Tekniset ominaisuudet
 • AT4057 on isokalvoinen elektreetti-kondensaattorimikrofoni, jonka kalvossa on pysyvästi varaus
 • Mikrofonin nimellinen suuntakuvio on hertta ja se poimii äänen sivusuunnasta. Tajuustoisto toteutuu tasaisena 120 asteen keilassa ja toistoalue on 20 Hz – 20 kHz.
 • Mikrofoni vaatii toimiakseen ulkoisen + 48 voltin phantom-syötön.
 • Mikrofonin kestää maksimissaan 148 desibelin äänenpaineen (SPL), ja sen dynamiikka-alue on 142 desibeliä. Lähtösignaalin nimellisjännite on 35,5 mV (1V, 1 Pascal).
 • Lähtösignaalin nimellisimpedanssi on 150 ohmia.
 • Mikrofonissa on kolminapainen XLR-urosliitin.
 • Mikrofonin pituus on 165,3 mm ja sen rungon läpimitta on enimmillään 57 mm. Painoa sillä on 592 grammaa.
 • Pakkaukseen kuuluu AT4080-joustoripustin, ripustimen soviteruuvi sekä eurooppalaisen että amerikkalaisen telineen käyttöä varten (⅜”-⅝”), ja tyköistuva kuljetussalkku.
Tässä muutamien äänittäjien ja tuottajien kommentteja ensimmäisten käyttökokemusten jälkeen:

Multi-GRAMMY® Award-winning engineer/mixer/producer Ross Hogarth (Keb’ Mo’, Flogging Molly, Van Halen) has been in the studio with the AT5047 and shared his thoughts on this groundbreaking microphone: ”When I first heard about the innovative multi-capsule technology of the AT5047 microphone, it really tickled my curiosity. In testing out and using the AT5047, I found the microphone to be incredibly flat and uncolored. One can choose to color it with different preamps and compression choices. The headroom and flat response makes the 5047 an extremely versatile microphone.”

Niko Bolas, known for his work with Neil Young, Melissa Etheridge and Warren Zevon, states, ”In all, the AT5047 is a very unique microphone, having the character and dynamics of a great condenser but the shape and size of a really good ribbon. We used it on a recent project for The Mavericks, on all the acoustic guitars, most of the percussion and electric guitar.”

Multiple-GRAMMY Award-winning engineer and producer Al Schmitt (Paul McCartney, Bob Dylan, Diana Krall), a long-time Audio-Technica user, stated, ”I just used the AT5047 on a male vocal at La Fabrique in Provence, France. Wow, I’m just knocked out by how good this mic sounded, now it’s on my bucket list to have in my personal arsenal.”

Robert Carranza, whose extensive work includes a wide variety of artists including Marilyn Manson, Salvador Santana, Jack Johnson, The Mars Volta and more, commented, ”In this new age of making records in hotel rooms, on tour buses or just about any place with a power outlet, the AT5047 is as elegant as a photographer’s Leica camera, yet rugged enough to take anywhere and capture the nuances of any tone.”

”It’s not often that you come across a new microphone that’s so outstanding, you would use it on any instrument or vocal,” stated Elliot Scheiner (Steely Dan, Van Morrison, The Eagles). ”Occasionally I’m asked, if I can only afford one mic, what should I get. The AT5047 is that microphone.”

Paino 0,00 kg (kilogramma)
Mitat 0,00 × 0,00 cm (senttimetri)