Motu 1248 Thunderbolt™/AVB/USB audio interface w/DSP

1659,00 Hinta sis. alv 24%

0 kpl varastossa

0 kpl myymälässä

Motu 1248 Thunderbolt™/AVB/USB audio interface w/DSP

Uusi korkeatasoinen Thunderbolt™ äänikortti jossa AVB-audioverkko.

MOTU’n uusi high-end -tasoinen Thunderbolt™ äänikorttiperhe tarjoaa laajan valikoiman audio- ja digitaalituloja ja -lähtöjä, erinomaisen A/D/A-muunnoksen poikkeuksellisen laajalla dynamiikka-alueella, 48 kanavan miksauksen ja digitaalisen efektiprosessoinnin, kattavan liitettävyyden tietokonepohjaisiin työasemiin ja verkkopohjaisen laajennettavuuden.

1248, 8M ja 16A tarjoavat kaiken mitä tarvitset muuttaaksesi koneesi huippuluokan äänitysstudioksi.

Uuden teknologian alusta

Teknisiltä ominaisuuksiltaan identtiset 1248, 8M ja 16A eroavat toisistaan ainoastaan analogitulojen ja -lähtöjen suhteen. Monipuolisin lippulaivamalli 1248 tarjoaa 8 x 12 tuloa ja lähtöä balansoiduilla TRS-jakeilla, neljä mikrofonituloa erillisin digiohjatuin etuastein, kaksi korkeaimpedanssista instrumenttituloa etupaneelissa, kaksi erillistä kuulokelähtöä ja stereo RCA S/PDIF digitaalisen tulon ja lähdön.

Kaikki kolme korttia tarjoavat lisäksi kaksi yksikköä optisia digituloja/lähtöjä, word clock -liitännät molempiin suuntiin ja tietokoneliitännän joko audio-yhteensopivan USB 2.0 väylän tai Thunderbolt 1 tai 2 -yhteensopivan väylän kautta.

Uuden sukupolven ESS Sabre32 Ultra™ -muuntimet tekevät analogipuolesta riittävän kriittisimpiinkin kuuntelutilanteisiin. Balansoidut TRS-analogilähdöt tarjoavat todellista mitattua dynamiikkaa 123dB:iin asti (A-painotettu, 20 Hz – 20 kHz). Analogipuolen latenssi on todella matala, edestakainen signaaliviive on 48kHz:lla 32 samplea eli 0,66 millisekuntia! Kaikissa malleissa on tulojen ja lähtöjen mittarointi toteutettu suurella taustavalaistulla 324 x 24 pikselin LCD-näytöllä.

48 kanavan miksaus 12 stereoryhmällä

1248, 8M ja 16A sisältävät uuden sukupolven signaaliprosessorin. Se pyörittää 32-bittisellä floating-pont -laskennalla tietokoneesi tai vaikka älypuhelimesi näytölle aukeavaa digitaalista 48 kanavan mikseriä joka on suunniteltu isojen äänipöytien malliin. Mikserin 48 kanavaa voivat ottaa sisääntulonsa joko äänikortin omista liittimistä, tietokoneesi audiokanavista, verkon kautta streamatusta audiosta tai sisäisesti mikserin kanavalähdöistä.

Mikserissä on 7 stereo-auxia, 3 summauslähtöä, kaikuryhmä jota voi käyttää neljäntenä lähtönä, päälähtö ja erillinen monitorilähtö jota voi käyttää myös soolokuunteluun. Efektipuolella tarjolla on klassinen kaiku, nelialueinen analogin mukaan mallinnettu ekvalisaattori, mallinnettu vintagehenkinen kompressori ja gate. Monipuolinen reititysmatriisi mahdollistaa helpon signaalireitityksen järjestelmän eri osien välillä ja tulojen tai tuloparien jakamisen eri kanaviin.

Järjestelmän laajentaminen ja AVB Ethernet -audioverkko

Kaikissa kolmessa äänikortissa on AVB Ethernet -verkkoportti. IEEEn kehittämä 802.1 Audio Video Bridging (AVB) on Ethernet-standardin laajennus, jolla verkko saadaan kuljettamaan vakaata, skaalattavaa, matalalatenssista ja korkeataajuuksista audiodataa. Käyttäjä voi lisätä MOTU-äänikortteja joko yhden normaalia CAT-5e Ethernet-kaapelia käyttäen, tai rakentaa 3 – 5 erillisen äänikortin järjestelmän 5-porttista 1 gigabitin MOTU AVB -kytkinyksikköä (myydään erikseen) käyttäen. AVB on suunniteltu plug-and-play -itseasentuvaksi, joten erillistä tietoverkko-osaamista ei tarvita.

Kytkemällä peräkkäin lisää joko MOTUn tai muiden valmistajien AVB-kytkinyksikköjä voidaan järjestelmää laajentaa monen huoneen studiokomplekseihin, esiintymispaikoille, seurakuntatiloihin, oppilaitoksiin ja vastaaviin, hyödyntäen jo olemassaolevaa Ethernet-verkkoa ja pitkiä, jopa 100 metrin kaapelivetoja yksiköiden välillä. Järjestelmään voi kytkeä useita tietokoneita, ja kaikki verkon osat voivat reitittää audiota keskenään.

Jokainen AVB-verkkoon kytketty MOTU-äänikortti osaa samanaikaisesti lähettää ja vastaanottaa 128 kanavaa verkkoaudiota. MOTUn AVB-verkko tukee yli 512 audiokanavaa, ja point-to-point -verkkolatenssi on vain 30 samplea (0,625 millisekuntia) 48 kiloherzillä silloinkin kun käytössä on useita kytkinyksiköitä. AVB tuottaa yhtenäisen vakaan kellon ja nanosekunnin-tarkan synkronin koko järjestelmälle. Riittää kun napsauttaa ohjausjärjestelmän -painiketta, ja kaikki verkon laitteet tahdistavat itsensä valittuun masterkelloon.

Verkkoapplikaatio, Wi-Fi ja erillinen langaton miksaus

Mikä tahansa saatavilla olevista verkkoporteista, mukaanlukien MOTU AVB:n kuudes varaportti, voidaan kytkeä joko tavalliseen Wi-Fi -reitittimeen tai suoraan paikalliseen Ethernet-verkkoon. Verkon kautta yksi tai useampi käyttäjä pääsee käyttämään kaikkia laiteasetuksia, audion reititystä ja 48 kanavan mikseriä suoraan oman tietokoneensa, tablettinsa tai älypuhelimensa verkkosovelluksesta, jopa useasta laitteesta samanaikaisesti, kaikkialta verkon alueelta.

Toisin kuin muut äänikortit joita hallinnoidaan erillisellä ohjelmalla, 1248, 8M ja 16A -korttien ohjausohjelma on korteissa itsessään ja siihen pääsee käsiksi mistä tahansa selaimesta joka on liitetty Thunderboltin, USB:n, Ethernetin tai Wi-Fin kautta samaan verkkoon. Näin esimerkiksi jokainen muusikko voi halutessaan ohjata omaa monitorimiksausta omasta tabletistaan silloinkin, kun käytössä on vain yksi äänikorttiyksikkö. Jos verkko on yhdistetty Internetiin, käyttäjät voivat päivittää MOTU-laitteidensa ajurit MOTUn pilvipalvelimilta parilla klikkauksella.

1248, 8M ja 16A pähkinänkuoressa:

 • Erinomainen äänenlaatu. Balansoidut TRS-lähdöt tarjoavat 123 dB dynamiikan ja -110 dB THD+N (0.0003%) harmonisen särön (-1 dBFS, painottamaton, 1 kHz).
 • Kaikenkattava liitettävyys. Thunderbolt, nopea USB 2.0, USB 3.0 yhteensopivuus. Korttien oma käyttöjärjestelmä ja ajurit toimivat kaikkien ammattiaudio-ohjelmien kanssa.
 • Sisäinen DSP miksaukselle ja efektoinnille. Monipuolinen ison äänipöydän mukaan suunniteltu 48-kanavainen digitaalimikseri 12 stereolähdöllä ja efektiprosessorilla jossa kaiku, 4-alueinen EQ, gate ja kompressori.
 • 32-bittinen floating point -prosessointi. DSP tarjoaa lähes rajattomasti niin särötöntä headroomia kuin äänenlaatua.
 • Mallinnettu vintagehenkinen efektiprosessointi. Klassinen kaiku, kompressori joka on suunniteltu legendaarisen LA-2An hengessä, EQ joka muistuttaa käytökseltään brittitiskien analogiekvalisaattoreita.
 • Laajennettavuus ja verkotettavuus. Kaksi yksikköä kytkeytyy suoraan toisiinsa Ethernet-kaapelilla, yhdellä MOTU AVB -kytkinyksiköllä (myydään erikseen) saa aina viisi laitetta kerrallaan yhteen. Verkkoa voidaan laajentaa useilla kytkinyksiköillä ja tietokoneilla menettämättä ultramatalaa latenssia, näin silloinkin kun käytössä on pitkät kaapelivedot ja laitteiden välillä liikkuu satoja kanavia audiota.
 • Matriisireititys ja signaalin jako. Monipuolinen matriisi audion reitittämiseen niin järjestelmän analogi- kuin digitaalituloista, tietokoneelta tai verkosta mihin tahansa lähtöön, tietokoneeseen tai muuhun verkkolaitteeseen. Sama signaali on jaettavissa useammalle laitteelle.
 • 256 kanavaa tuloja ja lähtöjä tietokoneellesi. Äänitä ja toista 128 audiokanavaa samanaikaisesti verkon yli koneen Thunderbolt-liittimen kautta!
 • Verkkoapplikaatio hallintaan. Ohjaa prosessointia, miksausta, laiteasetuksia ja reititystä suoraan selainikkunastasi tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella, Ethernetin tai Wi-Fin kautta.
 • Miksaus ilman erillistä prosessoria. Kytke Wi-Fi -reitittimesi suoraan 1248, 8M tai 16A -yksikköön ja ohjaa tehokasta mikseriä ja efektiprosessoria suoraan puhelimelta tai tabletilta. Erinomainen ratkaisu myös keikoilla.
 • ADAT-digitaaliväylä. Saat ulkoiset digitaaliefektit, digimikserit ja muut laitteet kätevästi suoraan kahteen optiseen ADAT-väylään. 16 kanavaa 44.1/48 kHz näytteenottotasolla tai 8 kanavaa 88.2/96 kHz -tasolla.
 • Selkeä mittarointi. Suuri, taustavalaistu 324 x 24 pikselin LCD-näyttö näyttää kaikkien kanavien tulo- ja lähtötasot tarkasti yhdellä vilkaisulla. Valikosta pääsee muuttamaan laitteen sisäisiä asetuksia.

 

Motu AudioDesk – täysiverinen työasemaohjelmisto (tulee laitteen mukana)

AudioDesk on monipuolinen äänityöasema Mac OS X, Windows7 ja Windows8 -ympäristöihin. Se kattaa kaikki tilanteet, joita äänen työstämisessä ja miksauksessa tarvitaan. Ammattitason AudioDesk osaa tallentaa ääntä useammalta äänikortilta samanaikaisesti 24bit/192kHz -tasoon saakka, ja vain koneen oma suorituskyky on rajana raitojen määrälle. Audion prosessointi tapahtuu 32-bittitilassa.

Monipuolinen moniraitatyöskentely ja raitojen käsittely samplen tarkkuudella ovat itsestään selviä ominaisuuksia. Virtuaalinen miksausympäristö 64 stereoväylään asti laajenee äärettömiin, kiitos Motun digitaalisen ”track bouncing” -raitasummauksen, jolla vaikka sata raitaa saa tiivistettyä yhdeksi laadun kärsimättä ja alkuperäisiä raitoja tuhoamatta. Miksausautomaatio hallitsee niin miksauspöydän kuin efektit – myös muiden valmistajien AU-, VST2 ja MAS -plugit, sekä raitojen leikkauksen aikajanalla. Näkymien tallentaminen mahdollistaa koko tiskin tai sen osien säätöjen säilömisen ja palauttamisen.

Audio

AudioDesk ei aseta keinotekoisia rajoja käytössä olevien raitojen määrälle. Tarjolla on niin monta raitaa kuin kone vain jaksaa pyörittää.

Miksaus

Perinteinen miksausnäkymä näyttää raidat kanavina. Joka kanavaan saa 20 inserttipistettä, ja stereoryhmiä on 32. Miksausautomaatio ohjaa tarvittaessa kaikkea, mukaan lukien efektien parametrit. Efektit voi sovittaa musiikin tempoon ja automaation ohjaus on kohdistettavissa audioon samplen tarkkuudella. Tarjolla on viisi automaatiotilaa ja useita käyttöä helpottavia toimintoja, kuten kokonaisuuksien merkitseminen lipuilla ja työkalut kontrollipisteiden hienosäätöön. Parametrit ilmoitetaan oikeina todellisuuteen perustuvina lukuina, kuten desibeleinä ja millisekunteina, ei virtuaalisina määrinä kuten joidenkin ohjelmien suosima 0-127 -asteikko.

Efektit

AudioDeskin mukana tulee suuri joukko reaaliaikaisia signaaliprosessoreja omin graafisin käyttöliittymin ja ohjaukseltaan yhteensopivina. Yhteensä niillä saadaan aikaan kaikki nykyajan audiotuotannoissa olennaiset toiminnot. Mukana on muun muassa kaksi-, neli- ja kahdeksankanavaiset ekvalisaattorit, kompressori, putkisimulaatio ja yliohjaus PreAmp-1 -plugilla, modulaatiosuodin, phaser, flanger, chorus sekä erilaisia kaikuja, tiloja ja viiveitä.

Paino 0,00 kg (kilogramma)
Mitat 0,00 × 0,00 × 0,00 cm (senttimetri)
Valmistaja

Motu