Motu 16A hunderbolt™/AVB/USB audio interface w/16ch analog out

1425,00 Hinta sis. alv 24%

0 kpl varastossa

0 kpl myymälässä

MOTU’n uusi high-end  Thunderbolt™ äänikorttiperhe tarjoaa laajan valikoiman audio- ja digitaalituloja ja -lähtöjä, erinomaisen A/D/A-muunnoksen poikkeuksellisen laajalla dynamiikka-alueella, 48 kanavan miksauksen ja digitaalisen efektiprosessoinnin, kattavan liitettävyyden tietokonepohjaisiin työasemiin ja verkkopohjaisen laajennettavuuden.
1248, 8M ja 16A tarjoavat kaiken mitä tarvitset muuttaaksesi koneesi huippuluokan äänitysstudioksi.

Uuden teknologian alusta

Teknisiltä ominaisuuksiltaan identtiset 1248, 8M ja 16A eroavat toisistaan ainoastaan analogitulojen ja -lähtöjen suhteen.

16A tarjoaa 32 balansoidulla TRS-liittimellä 16 tuloa ja 16 lähtöä.

Kaikki kolme korttia tarjoavat lisäksi kaksi yksikköä optisia digituloja/lähtöjä, word clock -liitännät molempiin suuntiin ja tietokoneliitännän joko audio-yhteensopivan USB 2.0 väylän tai Thunderbolt 1 tai 2 -yhteensopivan väylän kautta.

Uuden sukupolven ESS Sabre32 Ultra™ -muuntimet tekevät analogipuolesta riittävän kriittisimpiinkin kuuntelutilanteisiin. Balansoidut TRS-analogilähdöt tarjoavat todellista mitattua dynamiikkaa 123dB:iin asti (A-painotettu, 20 Hz – 20 kHz). Analogipuolen latenssi on todella matala, edestakainen signaaliviive on 48kHz:lla 32 samplea eli 0,66 millisekuntia! Kaikissa malleissa on tulojen ja lähtöjen mittarointi toteutettu suurella taustavalaistulla 324 x 24 pikselin LCD-näytöllä.

48 kanavan miksaus 12 stereoryhmällä

AVB-Control-11248, 8M ja 16A sisältävät uuden sukupolven signaaliprosessorin. Se pyörittää 32-bittisellä floating-pont -laskennalla tietokoneesi tai vaikka älypuhelimesi näytölle aukeavaa digitaalista 48 kanavan mikseriä joka on suunniteltu isojen äänipöytien malliin. Mikserin 48 kanavaa voivat ottaa sisääntulonsa joko äänikortin omista liittimistä, tietokoneesi audiokanavista, verkon kautta streamatusta audiosta tai sisäisesti mikserin kanavalähdöistä.

Mikserissä on 7 stereo-auxia, 3 summauslähtöä, kaikuryhmä jota voi käyttää neljäntenä lähtönä, päälähtö ja erillinen monitorilähtö jota voi käyttää myös soolokuunteluun.

Efektipuolella tarjolla on klassinen kaiku, nelialueinen analogin mukaan mallinnettu ekvalisaattori, mallinnettu vintagehenkinen kompressori ja gate. Monipuolinen reititysmatriisi mahdollistaa helpon signaalireitityksen järjestelmän eri osien välillä ja tulojen tai tuloparien jakamisen eri kanaviin.

Järjestelmän laajentaminen ja AVB Ethernet -audioverkko

Kaikissa kolmessa äänikortissa on AVB Ethernet -verkkoportti. IEEEn kehittämä 802.1 Audio Video Bridging (AVB) on Ethernet-standardin laajennus, jolla verkko saadaan kuljettamaan vakaata, skaalattavaa, matalalatenssista ja korkeataajuuksista audiodataa. Käyttäjä voi lisätä MOTU-äänikortteja joko yhden normaalia CAT-5e Ethernet-kaapelia käyttäen, tai rakentaa 3 – 5 erillisen äänikortin järjestelmän 5-porttista 1 gigabitin MOTU AVB -kytkinyksikköä (myydään erikseen) käyttäen. AVB on suunniteltu plug-and-play -itseasentuvaksi, joten erillistä tietoverkko-osaamista ei tarvita.

avb-3-star-config2

Kytkemällä peräkkäin lisää joko MOTUn tai muiden valmistajien AVB-kytkinyksikköjä voidaan järjestelmää laajentaa monen huoneen studiokomplekseihin, esiintymispaikoille, seurakuntatiloihin, oppilaitoksiin ja vastaaviin, hyödyntäen jo olemassaolevaa Ethernet-verkkoa ja pitkiä, jopa 100 metrin kaapelivetoja yksiköiden välillä. Järjestelmään voi kytkeä useita tietokoneita, ja kaikki verkon osat voivat reitittää audiota keskenään.

Jokainen AVB-verkkoon kytketty MOTU-äänikortti osaa samanaikaisesti lähettää ja vastaanottaa 128 kanavaa verkkoaudiota. MOTUn AVB-verkko tukee yli 512 audiokanavaa, ja point-to-point -verkkolatenssi on vain 30 samplea (0,625 millisekuntia) 48 kiloherzillä silloinkin kun käytössä on useita kytkinyksiköitä. AVB tuottaa yhtenäisen vakaan kellon ja nanosekunnin-tarkan synkronin koko järjestelmälle. Riittää kun napsauttaa ohjausjärjestelmän -painiketta, ja kaikki verkon laitteet tahdistavat itsensä valittuun masterkelloon.

Verkkoapplikaatio, Wi-Fi ja erillinen langaton miksaus

Mikä tahansa saatavilla olevista verkkoporteista, mukaanlukien MOTU AVB:n kuudes varaportti, voidaan kytkeä joko tavalliseen Wi-Fi -reitittimeen tai suoraan paikalliseen Ethernet-verkkoon. Verkon kautta yksi tai useampi käyttäjä pääsee käyttämään kaikkia laiteasetuksia, audion reititystä ja 48 kanavan mikseriä suoraan oman tietokoneensa, tablettinsa tai älypuhelimensa verkkosovelluksesta, jopa useasta laitteesta samanaikaisesti, kaikkialta verkon alueelta.

Toisin kuin muut äänikortit joita hallinnoidaan erillisellä ohjelmalla, 1248, 8M ja 16A -korttien ohjausohjelma on korteissa itsessään ja siihen pääsee käsiksi mistä tahansa selaimesta joka on liitetty Thunderboltin, USB:n, Ethernetin tai Wi-Fin kautta samaan verkkoon. Näin esimerkiksi jokainen muusikko voi halutessaan ohjata omaa monitorimiksausta omasta tabletistaan silloinkin, kun käytössä on vain yksi äänikorttiyksikkö. Jos verkko on yhdistetty Internetiin, käyttäjät voivat päivittää MOTU-laitteidensa ajurit MOTUn pilvipalvelimilta parilla klikkauksella.

1248, 8M ja 16A pähkinänkuoressa:

 • Erinomainen äänenlaatu. Balansoidut TRS-lähdöt tarjoavat 123 dB dynamiikan ja -110 dB THD+N (0.0003%) harmonisen särön (-1 dBFS, painottamaton, 1 kHz).
 • Kaikenkattava liitettävyys. Thunderbolt, nopea USB 2.0, USB 3.0 yhteensopivuus. Korttien oma käyttöjärjestelmä ja ajurit toimivat kaikkien ammattiaudio-ohjelmien kanssa.
 • Sisäinen DSP miksaukselle ja efektoinnille. Monipuolinen ison äänipöydän mukaan suunniteltu 48-kanavainen digitaalimikseri 12 stereolähdöllä ja efektiprosessorilla jossa kaiku, 4-alueinen EQ, gate ja kompressori.
 • 32-bittinen floating point -prosessointi. DSP tarjoaa lähes rajattomasti niin särötöntä headroomia kuin äänenlaatua.
 • Mallinnettu vintagehenkinen efektiprosessointi. Klassinen kaiku, kompressori joka on suunniteltu legendaarisen LA-2An hengessä, EQ joka muistuttaa käytökseltään brittitiskien analogiekvalisaattoreita.
 • Laajennettavuus ja verkotettavuus. Kaksi yksikköä kytkeytyy suoraan toisiinsa Ethernet-kaapelilla, yhdellä MOTU AVB -kytkinyksiköllä (myydään erikseen) saa aina viisi laitetta kerrallaan yhteen. Verkkoa voidaan laajentaa useilla kytkinyksiköillä ja tietokoneilla menettämättä ultramatalaa latenssia, näin silloinkin kun käytössä on pitkät kaapelivedot ja laitteiden välillä liikkuu satoja kanavia audiota.
 • Matriisireititys ja signaalin jako. Monipuolinen matriisi audion reitittämiseen niin järjestelmän analogi- kuin digitaalituloista, tietokoneelta tai verkosta mihin tahansa lähtöön, tietokoneeseen tai muuhun verkkolaitteeseen. Sama signaali on jaettavissa useammalle laitteelle.
 • 256 kanavaa tuloja ja lähtöjä tietokoneellesi. Äänitä ja toista 128 audiokanavaa samanaikaisesti verkon yli koneen Thunderbolt-liittimen kautta!
 • Verkkoapplikaatio hallintaan. Ohjaa prosessointia, miksausta, laiteasetuksia ja reititystä suoraan selainikkunastasi tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella, Ethernetin tai Wi-Fin kautta.
 • Miksaus ilman erillistä prosessoria. Kytke Wi-Fi -reitittimesi suoraan 1248, 8M tai 16A -yksikköön ja ohjaa tehokasta mikseriä ja efektiprosessoria suoraan puhelimelta tai tabletilta. Erinomainen ratkaisu myös keikoilla.
 • ADAT-digitaaliväylä. Saat ulkoiset digitaaliefektit, digimikserit ja muut laitteet kätevästi suoraan kahteen optiseen ADAT-väylään. 16 kanavaa 44.1/48 kHz näytteenottotasolla tai 8 kanavaa 88.2/96 kHz -tasolla.
 • Selkeä mittarointi. Suuri, taustavalaistu 324 x 24 pikselin LCD-näyttö näyttää kaikkien kanavien tulo- ja lähtötasot tarkasti yhdellä vilkaisulla. Valikosta pääsee muuttamaan laitteen sisäisiä asetuksia.

Paino 0,00 kg (kilogramma)
Mitat 0,00 × 0,00 cm (senttimetri)