Orange Micro Dark Head kitaravahvistin

209,00 Hinta sis. alv 24%

Orange Micro Dark on pienikokoinen kitaravahvistin suurella soundilla.

3 kpl varastossa

0 kpl myymälässä

Orange Micro Dark Head – Tätähän juuri toivottiin!

Orangen Dark Terror- ja Dual Dark -vahvistimet saivat valtaisan suosion ja poikivat tehtaalle läjäpäin kyselyitä, josko saman soundin saisi pienemmässä purkissa. Ja siitä syntyikin sitten Micro Dark! Micro Darkissa on yhdistetty sama tuttu intuitiivinen Shape-säätö ja uusi 12AX7-putkella toteutettu hi-gain- etuaste, joka ärjyy sellaiseen malliin, että vahvistimen pieni koko vaikuttaa suorastaan vitsiltä.

Isompien mallien tavoin tummanpuhuva olemus ja yksinkertaisen selkeä säätimistö johtavat ajatuksia hieman turhankin helposti harhaan – Micro Dark ei ole mikään yhden soundin peli vaan huomattavan monipuolinen vahvistin.

Ja vaikka gainia onkin reservissä sen verran tujusti, että sillä tyydyttää kaikkein törkeimmätkin särötarpeet, ei kyse ole mistään yksisilmäisestä metallihirviöstä. Jyrkän ulkokuoren sisältä löytyy mitä moninaisin paletti myös perinteisiä, aina luotettavia ja moneen tyyliin passaavia soundeja – ihan kaikkea piukean puhtaista repaleisen rähjäisiin asti.

Täysin bufferoitu efektiluuppi toimittaa signaalin pedaaleille ja takaisin lisäämättä omaa väriään soundiin, ja kuulokeliitäntä on varustettu CabSim-kaiutinsimulaatiolla. Kun pakettiin lisätään aivan ihanteellisesti Micro Darkille mallaava PPC108-kaiutinkaappi, koossa onkin ihanteellinen setti harjoituskäyttöön. Ja jos kaapin vaihtaa kookkaampaan, niin studioon vaan, kyllä toimii!

Hybridirakenne

Micro Darkin etuaste on täysin uusi ja se on toteutettu 12AX7/ECC83-putkella. Tulos: lämmintä puhdasta, kermaisen täyteläistä overdrivea ja paksua laulavaa liidisäröä – kauttaaltaan käyttökelpoista soundia genreen kuin genreen. Tymäkän solid state -pääteasteen myötä vahvistimelle kelpaa kumppaniksi mikä tahansa kitarakäyttöön tarkoitettu kaappi, kunhan sen impedanssi on 8-16 ohmia ja tehonkesto vähintään 20 wattia.

Shape-säätö

Orangen ekslusiivinen Shape-säätö muokkaa keskialueen sointia vuorovaikutuksessa sekä bassotaajuuksien että yläpään suhteen. Kello kahdentoista kohdalta hitusen vastapäivään
käännettäessä Shape korostaa keskialuetta ja pehmentää samalla diskanttia. Vastaavasti hienovarainen kääntö myötäpäivään kaivaa keskialueelle mietoa kuoppaa ja kirkastaa soundia. Säätimen äärilaitoja kohden mentäessä vaikutus piirtyy selvemmin, etenkin jos gain-säätöä avataan hiukan reippaammin. Keskeltä montulle kaivettu rähjäsoundi hymyilevine eq-käppyröineen löytyy helposti, kun Shape-säädön kääntää myötäpäivän suuntaan tappiin asti. Ja toisessa laidassa esiin nousee puolestaan vahvasti keskialuetta korostava perinteisempi rock-soundi.

Bufferoitu efektiluuppi

Micro Darkin efektiluuppi on täysin bufferoitu ja matalan impedanssin ansiosta siihen voi kytkeä käytännössä rajattomasti pedaaleita välijohtoineen ilman soundin kuihtumista. Luuppi ei myöskään väritä soundia millään lailla, joten pedaalisi toimivat siinä parhaimmalla mahdollisella tavalla!

Kuulokelähdön CabSim-kaiutinsimulaatio

Crush-sarjan suosittu ominaisuus – CabSim-kaiutinsimulaatiolla varustettu kuulokeliitäntä – löytyy myös Micro Dark -vahvistimesta. Simulaatio jäljittelee uskollisesti Orangen omaa, Voice of the World -elementeillä ladattua 4×12-kaapppia. Ominaisuus on arvossaan niin hiljaisessa kotiharjoittelussa kuin studiossakin – se kun tuo myös linjasoittoon ison kaapin aitoa tuntua.

Orange Micro Dark ominaisuudet

  • Yksikanavainen hybridivahvistin
  • Hi-gain- etuvahvistin 12AX7/ECC83-putkella
  • Säädöt: Gain, Shape, Volume
  • Solid State -päätevahvistin
  • Bufferoitu efektiluuppi
  • CabSim-kaiutinsimulaatiolla varustettu kuulokeliitäntä
  • Nimellisteho 20 W
  • Kaiutinliitänntä: 1 × 8-16 ohmia, minimi tehonkesto 20 W
  • Ulkomitat (l x k x s, cm): 16,5 × 13,5 × 9,5
  • Paino: 0,78 kg
Paino 0,78 kg (kilogramma)
Mitat 9,50 × 13,50 cm (senttimetri)
Valmistaja

Orange

Vahvistimen tyyppi

Nuppi, Putkivahvistimet, Transistorivahvistimet

Saatat myös pitää...