Orange Rocker 32 kitarakombo

1249,00 Hinta sis. alv 24%

Orange Rocker 32 on 2×10″ stereo-kitarakombo, jossa efektit ja kitarasignaali voidaan ohjata eri kaiuttimiin.

0 kpl varastossa

1 kpl myymälässä

Orange Rocker 32 – 2×10″ stereo-kitarakombo

Monet kitaristit etsivät sitä parasta mahdollista kumppania pedaalilautansa kaveriksi, mutta pettyvät lopulta vahvistimien latteaan ja elottomaan soundiin. Orange Rocker 32 on toista maata – se on suorastaan täydellinen vahvistin pedaaleiden kanssa käytettäväksi kahdessakin mielessä: ensinnäkin se on soundiltaan dynaaminen ja transparentti täysputkivahvistin stereopäätteellä, ja lisäksi se on kätevästi paikasta toiseen kuljetettava kombo- malli. Rocker 32 toimii sellaisenaan ihan kuin mikä tahansa kombo – kitarapiuha suoraan kiinni, tai ehkä väliin pari monoefektiä ja soitto voi alkaa!

Aika pian se paljastaa kuitenkin todellisen luonteensa: kyseessä ei ole mikään tusinatuote, vaan todellä pätevä vahvistin, jolla on oma arvonsa. Rocker 32:ssa on Orangelle tunnusomainen vahva mojo, ja sen kaksi kymppituumaista kaiutinta tuottavat ilmoille täyteläisen ja paksun soundin, vaikka kombolla onkin kokoa hyvin maltillisesti. Fiksu oivallus pääteasteiden kytkennässä tuottaa sitä paitsi jo mono-käytössä laajemman soinnin kuin tyypilliset kahden kaiuttimen kombot. Rocker 32:n ytimessä on sen putkiohjattu efektiluuppi, joka stereopaluineen avaa käytännössä rajattomat mahdollisuudet efektien käyttöön. Leveät delay-panoroinnit ja massiiviset tilakaiut pääsevät todella oikeuksiinsa sen kanssa.

Vanhan liiton soittajille Orange tarjoaa aivan erityisen ominaisuuden – monoefektejä käytettäessä kitaran alkuperäisen signaalin voi ohjata yhteen kaiutinelementtiin ja efektit toiseen! Tuloksena on suurenmoisen erotteleva ja selkeä soundi. Mikäli et kaipaa stereo-ominaisuuksia ja pienempitehoinen kombo riittää, kannattaa tutustua yksikaiuttimiseen Rocker 15 kitarakomboon.

Stereovahvistimen kaksi kanavaa

Eivätkä Rocker 32:n ässät lopu stereofonisuuteen: vahvistimen kaksi täysin eriluonteista kanavaa kattavat yhdessä nimittäin todella laajan soundimaailman. Minimalistinen ykköskanava on varsinainen puristin unelma ja siksipä siinä onkin vain yksi säädin, volume. Kanava tottelee todella tarkasti soittajan dynamiikkaa ja sen äärimmäisen luonnollinen ja värittymätön soundi säilyttää niin instrumenttien kuin efektipedaaleidenkin oman soinnin ihanteellisen aitona – juuri sellaisena kuin soittimen tai pedaaleiden valmistaja on alunperin suunnitellut. Yksikelaiset mikrofonit helisevät avoimen kirkkaasti ja humbuckerit laulavat juurevan rotevina. Puhtaammilla asetuksilla vahvistimen sointi on selkeä ja kuulas, lujemmalle käännettynä soundi murtuu rouhean bluesahtavaksi ja on aivan omiaan booster- tai overdrive-pedaaleiden käyttöön. Sananmukaisesti – sitä saa sitä mitä tilaa!

Se toinen kanava, Dirty, on sitten useimmille tutumman oloinen erillisine Gain- ja Volume- säätöineen ja kolmialueisine sävynsäätöineen. Ja ykköskanavan lailla myös ”Dirty” on erittäin herkkä soittodynamiikalle. Senkin voi säätää puhtaanpuoleiseksi ja komppikäyttöön sopivaksi, tai toisaalta siitä irtoaa peri-brittiläinen rock-särö soolosoittoon (kanavanvaihtoon tarvitaan lisävarusteena myytävä FS-1- pedaali). Käytännöllisen tehonpudotus-kytkimen avulla EL84-pääteputkien 30 watin tehon (2 x 15 W) voi puolittaa 15 watiksi (seitsemän wattia / pääte), jolloin pääteputket saa ajettua särölle pienemmällä voluumilla.

Orange Rocker 32 kitarakombon kontrollit.

Rocker 32 onkin erittäin monipuolinen vahvistin ollakseen päällisin puolin näin konstailematon. Rocker 32:n fiksu tuplapääte ja kaksi 10-tuumaista kaiutinta tuottavat kombon fyysistä kokoa paljon suuremman soundin. Kummallakin pääteasteella on oma katodi-kytkensä, jonka ansiosta sointi on aavistuksen tavanomaista laajempi myös monosoundeilla.

Kombon kaiuttimilla on suuri vaikus kitaristin soundiin

Kaiuttimeksi valittu Voice of the World Gold Label 10 on Orangen oman kehitystyön tuloksena mittojen mukaan valmistettu elementti, jonka erittäin suuri herkkyys (101 dB / W takaa sen, että jokainen vahvistimen watti muunnetaan tehokkaasti kuultavaksi ääneksi. Kaiuttimen soundi on hämmästyttävän ärhäkkä, ja sen soinnissa yhdistyvät tiukka basso ja tälle elementtikoolle tyypillinen kristallinkirkas diskantti.

Rocker 32 on varustettu myös stereofonisella, putkiohjatulla efektiluupilla, jonka ansiosta soundi säilyy alkuperäisenä ja värittymättömänä koko vahvistimen läpi.

Orange vahvistimet suunnitellaan kestämään. Niiden täytyy palvella isäntäänsä luotettavasti keikalta toiselle. Siksi myös Rocker 32 on varustettu samoilla korkealaatuisilla muuntajilla kuin esikuvan ja tiennäyttäjän asemaan kohonnut Terror-mallisto. Samoilla perusteilla Orange viittasi kintaalla muovisille klipsiliittimille sekä lattakaapeleille ja valitsi niiden sijaan johtojen kytkemisen perinteiseen tapaan käsin juottamalla. Elektroniikkaa suojaa vankka teräspellistä taivuteltu kotelo, joka on upotettu jämäkkään, 18 millimetrin vanerista valmistettuun koppaan.

Orange Rocker 32 ominaisuudet

 • Kaksi kanavaa, kanavanvaihto jalkakytkimellä
 • Täysputkivahvistin
 • Bufferoitu efektiluuppi
 • Putket: etuasteessa 4 x 12AX7/ECC83, pääteasteessa 4 x EL84, efektiluupin ohjaus 2 x 12AT7/ECC81
 • Säätimet (1. kanava): Volume
 • Säätimet (2. kanava ”Dirty”): Gain, Volume, Bass, Middle, Treble
 • Nimellisteho: 30/15 W (2 x 15 W / 2 x 7 W)
 • Kaiuttimet: kaksi 10” Voice of the World Gold Label -elementtiä
 • Ulkomitat (l x k x s, cm): 58 × 46 × 29
 • Paino: 23,3 kg
 • Englanninkielinen käyttöopas löytyy täältä
Paino 26,00 kg (kilogramma)
Mitat 0,67 × 0,54 cm (senttimetri)
Valmistaja

Orange

Vahvistimen tyyppi

Kombo, Putkivahvistimet

Saatat myös pitää...