Orange Two Stroke

125,00 Hinta sis. alv 24%

Two Stroke Boost EQ – Aktiivinen parametrinen boost & EQ

0 kpl varastossa

0 kpl myymälässä

Tuotetunnus (SKU): YOETWOSTROKE Osasto:

Two Stroke on puhdasta lisävahvistusta antava booster-pedaali, mutta tietysti aivan erityisellä ja Orangelle ominaiselle tyylillä.

Ensinnäkin Two Stroke tarjoaa 12 desibeliä portaattomasti säädettävää puhdasta vahvistusta, mutta lisäksi pedaalissa on huipputehokas aktiivinen EQ. Nämä toiminnot yhdessä tekevät siitä lyömättömän pelin silloin, kun pitää muokata soundia soolokelpoiseksi, tai puskea puhtaasti soiva vahvistin särökynnyksen ylitse.

Miedoilla asetuksilla EQ palvelee soundin sävyjen ja vivahteiden hienovaraista muovailua, kun taas ääritehoilla käytettäessä sillä voi todella vääntää esiin aivan totaalisen erilaisen ilmeen. Olipa kepissä sitten yksikelaiset tai humbuckerit, kumpiinkin löytyy Two Strokella uskottamattomia lisäulottuvuuksia.

Ylemmän kaistan reilu buustaus nostaa kitaran kuuluville paksunkin miksauksen keskeltä, ja bassokaistan roimalla lisäpotkulla puolestaan saa kuivakkaan alakerran todella melleväksi tarvittaessa. Ja tietysti EQ:n voi jättää neutraaliksi silloin, kun lähtösoundi on sellaisenaan just täydellinen.

Two Stroke sopii sijoitettavaksi mihin tahansa kohtaan efektiketjua, eikä pane pahakseen kytkemistä vahvistimen efektiluuppiinkaan. Se soveltuu myös bassolle, ja akustisen kitaran kanssa sillä voi kätevästi eliminoida sähköistettyä soundia usein vaivaavan laatikkomaisen ummehtuneisuuden, tai torjua akustista kiertoa. Näine ominaisuuksineen Two Stroke onkin mitä mainioin työkalu kenen tahansa muusikon pakkiin.

12 desibeliä puhdasta voimaa

Two Stroken portaattoman Oil-säätimen takaa löytyy peräti 12 desibeliä putipuhdasta lisävahvistusta, jolla vahvistimen etuasteen saa ajettua reippaasti särölle. Ja koska Orangen tapaan käyttäjännite pedaalin sisällä nostetaan 18 voltiksi, vahvistus on tappiin asti todellakin niin puhdasta kuin puhdas voi olla.

Monissa booster-pedaaleissa unity gain – eli se taso jolla pedaali ei vaimenna eikä vahvista signaalitasoa – löytyy voluumisäätimen ollessa suurinpiirtein kello 9–12 asennossa. Se tarkoittaa, että suuri osa säätimen säätöalueesta hukataan jo lähtötilanteessa. Two Stroke on toteutettu siten, että sen unity gain -asetus löytyy voluumisäätimen minimiasennosta, jolloin pedaalin antama lisävahvistus jakautuu tasaisesti potentiometrin koko toiminta-alueelle ja on tarkasti säädettävissä. Ja jos pedaalia haluaa sitten käyttää pelkkänä ekvalisaattorina, niin Oil-säädin vain minimiin ja EQ:ta ruuvaamaan. Yksinkertaista!

Aktiivinen ekvalisaattori

Parametrisella ekvalisaattorilla on tunnetusti monia etuja perinteiseen kiinteillä taajuuksilla toteutettuun taajuuskorjaimeen verrattuna. Parametrisen korjaimen vaikutus voidaan kohdistaa juuri siihen taajuusalueeseen ja vain siihen, jota kulloinkin halutaan muokata. Two Stroken ekvalisaattorissa on kaksi korjainta, joten sillä voi muokata kahta eri taajuusaluetta itsenäisesti ja helposti.

Alemman korjaimen (Lo) vaikutus voidaan kohdistaa 120 – 1200 Hz:n alueella ja ylemmän korjaimen (Hi) vaikutus voidaan kohdistaa 850 Hz – 8,2 kHz:n alueella. Yhdessä ne kattavat käyttökelpoisen ja erittäin laajan taajuusalueen. Kummassakin korjaimessa vaikutusalueen leveys on asetettu huolella ja tarkoituksenmukaisesti, minkä ansiosta ekvalisointi jopa 18 desibelin äärikorostuksilla tai – vaimennuksilla kuulostaa musikaaliselta.

Kun Hi- ja Lo-säätimet asettaa keskipäivän asentoon, pedaalin soundi on täysin neutraali ja käytössä on silloin puhdasta, värittymätöntä lisävahvistusta. Isompi jännite – enemmän dynamiikkaa! Orangen muiden pedaaleiden tavoin myös Two Stroken sisällä käyttöjännite  nostetaan 18 volttiiin, minkä ansiosta sen headroom kasvaa huimasti ja samalla myös sen pohjakohina vähenee. Seuraus: puhtaat ovat puhtaampia ja niin lisävahvistuksen antava boosteri kuin ekvalisaattorikin ovat itseiskohinaltaan paljon hiljaisempia kuin tyypilliset yhdeksän voltin jännitteellä toimivat pedaalit.

Bonuksena edellisen päälle Two Stroke ottaa nikottelematta vastaan vähän hotimmankin signaalin mikä tekee siitä oivallisen kumppanin overdrive- ja distortion-efektien kanssa. Two Stroke toimii yhdeksän voltin paristolla tai standardinmukaisella DC-virtalähteellä, ja sitä voi käyttää myös 12 voltin virtalähteellä.

Transparentti ja bufferoitu ohituskytkentä

Vaikka ns. true bypass -ohituskytkentä onkin kovin suosittu, monet soittajat ovat  havahtuneet huomaamaan, miten laadukas bufferointi antaa signaalille voimaa kulkea pitkien piuhojen tai laajan pedaalisysteemin läpi kirkkaana ja vahvana.  Siksi Two Strokessa käytetään ultra-lineaarista, matalaimpedanssista ohituskytkentää, joka vaalii kitaran sointia korkeimpia ylä-ääneksiä myöten. Se elimoini myös true bypass – pedaaleille ominaisen jympsähdyksen, joka usein kuuluu pedaalia päälle- ja pois kytkettässä. Two Stroken voi luottavaisesti polkaista  päälle milloin tahansa.

  • Mitat: 9,5 cm x 6,5 cm x 13 cm
    • Käyttö 9 voltin paristolla, 9 tai 12 voltin DC-virtalähteellä.
      • Virrankulutus 28 mA
Paino 0,72 kg
Mitat 0,15 × 0,08 cm