Waldorf Zarenbourg

3111,00 Hinta sis. alv 24%

0 kpl varastossa

0 kpl myymälässä

Tuotetunnus (SKU): YWFZARE Osastot: ,

Waldorf Zarenbourg – Stagepiano kuningasluokkaan

Kun Waldorf esitteli Zarenbourginsa vuonna 2006, oli kyseessä valikoidun yleisön erikoisuus. Waldorfilla oli ymmärretty, että aina vain harvemmassa soittimessa oli vaikeasti mitattavaa ”soulia”, sielukkuutta jota sähköpianistit ja kosketinsoittajat yli kaiken hakevat. Koreilusta karsittu soitin kasvaa soittajan mukana, suorana jatkeena niin ruumiille kuin sielulle.

zarenbourgh 1

Askeettisuus, joka kaikenkattavista yleisvermeistä puuttuu, tuo mukanaan mahdollisuuden tehdä paremmin ja päästä syvemmälle. Sitä silmälläpitäen on Waldorfilla pyritty parhauteen, ja saavutettu jotain, joka sekä soi että jo olemuksellaan huokuu ensi silmäyksestä klassista viileää vibaa.

Käsittely käy luonnostaan, tarvittaessa ilman asentamisia ja ajureita. Laita vain piuha kiinni ja anna soiton kajahtaa, niin soittajan kuin lähiyleisön riemuksi. Jämäkkä alumiinikuori tarjoaa alustan muille soittimille jotka Zarenbourgin sisäänrakennettu äänijärjestelmä tarvittaessatoistaa. Lepuuta siis läppäriäsi koneen kannella, ohjaa plugareita USBin välityksellä, ja kuule tulokset Zarenbourgin kaiuttimista.

zarenbourgh aukiJa millaisten kaiuttimien! Etsiessään täydellisyyttä he kääntyivät studiokaiutinvalmistaja EMES’in omistaja Michael Seipelin puoleen, ja suostuttelivat tämän suunnittelemaan 2.1-kaiutinjärjestelmän varta vasten Zarenbourgia varten. Kaksi etualan kokoaluekaiutinta on suunnattu sweet spot -asetelmaan soittajaa silmälläpitäen, ympärisäteilevä bassokaiutin tarjoaa soinnikkaan perustan. Tehovahvistin ja digitaalinen jakosuodin luovat luokkaansa mittakepin johon verrata kilpailijoita. Kristallinkirkas ja läpikuultava sointi säilyy, soittipa sointuja kuinka kovalla kädellä tahansa, ja Steinway B -flyygelistä samplattu basso-osio soi aina yhtä täyteläisenä.

Seuraava haaste oli löytää paras mahdollinen koskettimisto. Nyt matka vei Italiaan, jossa maailman johtavan huippuluokan koskettimistojen valmistaja Fatar’in Marco Ragni odotti.

”Pyysimme täysin tasapainoista, nopeasti palautuvaa sähköpianokoskettimistoa, ei liian raskaasti painotettuna. Koskettimistoa, joka olisi omillaan nopeimmissakin kuvioissa. Saimme TP 100:n, maailman keveimmän vasarakoskettimiston.”

Kokonaisuudelle tarvittiin arvoisensa kuoret, virtaviivaisen tyylikäs muotoilu ja kestävä mutta silti kevyt rakenne. Waldorfin suunnittelijat kehittelivät hybridirakenteen jossa tarkkuusvalettu alumiinikuori yhdistyy monikerros-koivurunkoon. Kaiuttimet on koteloitu erikseen kuitulevyyn. Etupaneeli on työstetty yhdestä kappaleesta alumiinia, ja säätönupit ovat USA:n maineikkaan Cosmon valmistamat. Kaikki yksityiskohdat henkivät tyyliä ja kestävyyttä, kannen huipusta mittatilaustyönä tehtyihin kromisiin kiinniruuvautuviin jalkoihin asti.

”Halusimme luoda soittimen jota kelpaisi haluta, niin lähellä ulkoista ja sisäistä täydellisyyttä olevan instrumentin, ettei sitä tarvitsisi parantaa tulevaisuudessakaan.” Zarenbourg on vastaus tähän toiveeseen. Valitse vain väri, muu on mietitty valmiiksi.

Sound Generation

Melko pian kävi ilmi, ettei kaikkea sitä laatua, jota Zarenbourgin äänipalettiin tarvitaan, voi saada yhdestä äänigeneraattorista. Oli välttämätöntä kehittää kokonaista kolme eri generaattoria, ennen kuin Zarenbourgin laaja äänikuvasto saavutti vaaditut mittasuhteet.

Zarenbourg Modeling Editor (Fyysinen mallinnus)

Sähköpianolle tyypillisten sointien saavuttamiseksi piti kaikki soittimen ominaispiirteet toisintaa äärimmäisen tarkasti. Äänirautojen ja kielten materiaalia, muotoa ja tasalaatuisuuutta, rakennetta ja vasaroiden muotoa ja toimintaa, mikrofonin mallia ja sijoittelua voi muokata tässä; kaikkia niitä ominaisuuksia, jotka tekevät sähköpianon luonteen. Sähköpianon erityinen haaste on sen dynamiikka-alue, jonka puitteissa koko soinnin kirjo nyt on tavoitettu kaikessa laajuudessaan uskottavasti ja aidosti.

Zarenbourg Sample Editor (samplatun äänen suoratoisto)

Suoratoisto puolustaa vahvasti paikkaansa klassisten flyygelien ja niiden sähköisten vastineiden äänten luomisessa. Riittävän laajaan muistiin yhdistettynä se tarjoaa mahtavat äänikirjastot, aidon viiveettöminä ja ilman tuskastuttavaa latailua. Omien äänten lataaminen sujuu myös kuin leikiten.

Zarenbourg FM Editor (FM-synteesi)

Jos halutaan kattava valikoima sähköpianoja, pitää mukaan saada myös 1980-luvun äänimaailmaa hallinnut FM-piano. Mikään sample tai mallinnus ei voi todella toisintaa sen omintakeista sointia ja dynamiikkaa. Niinpä Zarenbourgkin varustettiin kuuden operaattoriyksikön FM-äänimoottorilla, jotka tuovat mukaan niin DX-sarjan klassikot kuin monet muut ikoneiksi muodostuneet FM-synteesisoundit. Niin yksinään kuin muiden generaattorien kanssa yhdessä käytettynä ne tuovat Zarenbourgin herkkupöytään lukuisia jännittäviä makuja.

Efektiyksikkö tarjoaa olennaiset pianoefektit parhaalla laadulla toteutettuina. Eikä siinä kaikki; niin chorus, flanger, phaser, kaiku, autowah, ekvalisaattori kuin säröyksikkökin toimivat samanaikaisesti. Kaikkiin asetuksiin pääsee helposti käsiksi ja tremoloefekti toimii kaikkien soundien kanssa. Seitsemän esiohjelmoidun muistipaikan lisäksi tarjolla on 27 käyttäjän omaa muistipaikkaa.

Zarenbourg Editor Software

Mac- ja PC -yhteensopiva hallintaohjelma on oiva oikotie niin kaikkiin äänigeneraattorien muuttujiin kuin Zarenbourgin sisäisiin ääni- ja kerrosvalikkoihin.

Paino 0,00 kg
Mitat 0,00 × 0,00 cm